Monday, August 27, 2012

Aidilfitri

Memandangkan raya sebulan maka dengan rasa rendah diri dan hati yang ikhlas, saya (tetiba saya pulak kan..biasa bahasakan aku) ingin mengucapkan




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN

Sambutlah lebaran dengan kesederhanaan, semoga bulan yang mulia ini kita mendapat rahmat dan keberkatan dari-Nya.Amin


video

Friday, June 15, 2012

BEKWOH

Gambar di atas adalah sebagai mukadimah untuk entri kali ini.Perghh..tetiba rasa macam ayat dalam Buletin Utama :P .Cantiknya gadis-gadis di atas. Mereka adalah rakan-rakan aku masa menuntut di universiti.Eh,asal aku rasa ayat aku ni skema semacam jer.Tak apelah,abaikan!!!Ada yang kenal dekat pusat asasi dan ada yang kenal dekat universiti.Tapi sebenarnya gambar ni tak cukup korum.Ada lagi dalam 5 orang. Gambar ni di ambil sebelum aku dan kawan baik aku,Im menghadiri majlis resepsi perkahwinan kawan satu fakulti dengan kitaorang.

Gambar ni pulak di ambil masa majlis berlansung.Masa ni pengantin tak sampai lagi tu yang sakan ambil gambar. Sebab majlis ni la aku dapat lepas rindu dekat kawan-kawan masa universiti dulu. Setahun tak jumpa!!! Nanti ada rezeki kita jumpa lagi yea Izatil,Im,Aini dan Tajul :)

Yeaaaaa..pengantin dah sampai. Cantiknya Fani!!!Suami dia pulak hensem.Memang sesuai bagai pinang dibelah dua. Majlis resepsi ni berlangsung pada 5 Mei 2012 bertempat di Dewan Banquet UIA. Tahniah korang!!!


Lepas masa cuti sekolah hari tu banyak dapat jemputan perkahwinan dari kawan-kawan masa sekolah rendah,sekolah menengah dan universiti.Tapi ada juga yang tak sempat pergi.Al maklumlah..kekangan masa dan takde kenderaan :(  

 
Majlis pertama yang berjaya dihadiri. Majlis perkahwinan Fatin.Dia ni kawan masa sekolah rendah.Dekat sekolah dulu pun tak rapat sangat.Jaranglah bersembang.Rasanya boleh bilang dengan jari kot.Erkkk..aku bukan sombong OK!! Tapi selepas Facebook wujud, kami semakin rapat...aku like status dia,komen status dia...lama-lama kawan dalam FB tup-tup dapat jemputan meraikan cinta dia.Dia sangat pandai membuat kejutan.Apapun aku doakan dia dan suami tercinta bahagia selamanya.Amin



2 Jun 2012, tarikh bahagia bagi Amir dan Lisa!!! Bagi aku kisah cinta diaorang sangat menarik :) Dua-dua kawan masa sekolah menengah.Tapi masa sekolah tu aku sekelas dengan Lisa je. Amir pulak kelas sebelah. Aku masuk matrikulasi, satu kelas pulak dengan Amir. Tup-tup..masa dekat universiti dapat tahu diaorang dah couple!!Sangat manis!! Tahniah korang,selamat menjalani fasa kehidupan yang baru :)



Lepas majlis Amir dan Lisa, bergegas pula ke Kg Chepa,Kubang Kerian untuk menghadiri majlis perkahwinan kawan seuniversiti, Faiz dan pasangannya Azzah. Paeh2..betul-betul kau kotakan janji kau yang mana nak kahwin lepas habis belajar..Aku ingat kau main-main.Apapun,tahniah untuk korang berdua!! p/s: tetiba aku rasa tak percaya yang kau dah kahwin..hahaha..

Friday, June 1, 2012

Novel #2


Ayoyo…parah ni!!Novel Sayang 3 Dalam 1 tak habis baca lagi tapi dah berkira-kira nak beli novel lain pula. Itulah siapa suruh kau pergi jalan-jalan dekat SMO lepas balik kerja tadi. Nasib baik duit tak cukup kalau tak memang dah rembatlah novel tadi. Nasib kau la duit gaji. Dah la bulan ni banyak nak guna duit. Boleh tahan ke tak ni. Takut ni!!! Kang tak pasal-pasal aku terguna duit simpanan dalam ASB tu. Ya Allah, kuatkanlah semangat hamba-Mu yang lemah ni. Aku kalau dah suka sesuatu benda ni aku akan sedaya upaya akan dapatkannya.


Suami Aku Ustaz!! Anda pula bagaimana? Hehehe :P (terbitan Karya Seni)

Tadaaa!!! Inilah novel yang aku nak beli tadi dan sekarang dah dalam senarai waiting list. Tapi masa aku godek Facebook KaryaSeni banyak pembaca komplen pasal kualiti novel ni. Ada kata muka surat kosonglah, muka surat tercabutlah dan ada juga cakap novel ni tak best. Tapi aku tengok majoriti cakap best jer. Tetiba terkeliru pulak nak beli ke tidak. Hmmm..beli jer lah kan. Bukan susahkan sesiapa pun, duit aku, aku punya pasal la. Hehehe :P

Nota Kaki: 

1) Dulu aku kenal Alaf 21 jer syarikat yang menerbitkan novel tapi sekarang dah banyak syarikat penerbitan yang tumbuh bagai cendawan (perghh,lama betul tak guna peribahasa ni). 

2)Aku tiada novelis kegemaran. Sebab aku akan beli atau baca satu novel berdasarkan cerita jer. Tak kisah la novelis baru ke lama ke asal jalan cerita best.